مدارک مورد نیاز ویزای شینگن

مدارک ویزای شینگن (توریستی) برای گرفتن ویزا اروپا از VFS

مدارک ویزای شینگن اصلی ترین دغدغه کسانی هست که قصد سفر به اروپا و دریافت ویزای شینگن دارن. البته دغدغه های دیگری هم تو این مسیر وجود داره. منتها به نظر من جمع کردن مدارک ویزای شینگین یکی از مهم ترین مراحل این کار هست. چرا که یک اشتباه کوچک در این کار میتونه باعث رد شدن تقاضای ویزای شما بشه. علیرغم اینکه شما شرایط دریافت ویزا رو داشتید. پس لطفا این مقاله رو با دقت بخونید. مهم نیست که از طریق معتبرترین آژانس های مسافرتی برای دریافت ویزای شینگن اقدام میکنید یا به صورت شخصی، چون در هر صورت مسئولیت این بخش از کار به عهده خودتون هست.

مدارک ویزای توریستی شینگن برای ارائه به VFS شامل چه مواردی هستن؟

به طور کلی میتونیم مدارک ویزای شینگن رو به چند دسته کلی طبقه بندی کنیم:

مدارک شناسایی

این بخش اولین و ساده ترین مدارک مورد نیاز هست که احتمالا هیچ کدوم مشکلی برای تهیه اون ندارید. ولی تجربه نشون داده همین ساده و در دسترس بودن مدارک باعث سهل انگاری هایی ناخواسته و در نهایت به رد شدن ویزای شینگن شما میشه. پس حتما در این باره دقت لازم رو بکنید.

تاییدیه وقت VFS

شرکت VFS در واقع بزرگترین شرکت بین‌المللی برون سپاری خدمات اداری ویزا در جهانه. اطلاعات بیشتر برای گرفتن وقت و آدرس این شرکت رو میتونید در این مطلب ببینید: VFS چیست؟ آدرس و آموزش گرفتن وقت ویزا از وی اف اس گلوبال

این مدرک اولین مدرکی هست که هنگام ورود به دفتر VFS از شما خواسته میشه. حتی قبل از کارت ملی و گذرنامه. درواقع بدون داشتن تاییدیه وقت VFS به شما اجازه ورود به دفتر VFS داده نمیشه و نگهبان ها خیلی محترمانه (و حتی اگه سرشون شلوغ باشه نه چندان محترمانه) شما رو به سمت آسانسور خروج راهنمایی میکنن. تاییدیه وقت سفارت یک فایل PDF احتمالا 4 صفحه ای هست که صفحه اون مشخصات شما و همسفرهاتون ذکر شده. این مشخصات عبارت اند از:

  • نام متقاضی ویزای شینگن
  • رفرنس نامبر (این یک شماره منحصر به فرد هست که پرونده شما تا آخرین مرحله با این شماره پیگیری میشه)
  • تاریخ ورود به VFS
  • ساعت ورود به VFS (دقت کنید که در تاریخ اشاره شده و حداکثر نیم ساعت زودتر از ساعت ورود به VFS در محل حضور داشته باشید)
  • هدف سفر (اکثر موارد سفر توریستی هست ولی گزینه های دیگه هم میتونن وجود داشته باشن)
  • آدرس دفتر VFS و نکات ضروری برای ورود به VFS

احتمال داره شما از طریق  آژانس های مسافرتی اقدام به گرفتن وقت VFS کرده باشید. حتما دقت کنید تا بدون در دست داشتن این فرم به هیچ عنوان حضور شما در دفتر VFS ممکن نیست.

نمونه تاییدیه وقت VFS برای ویزای شینگن
نمونه تاییدیه وقت VFS برای ویزای شینگن

اصل گذرنامه

شاید باورتون نشه، ولی من تو این همه سال سابقه برگزاری سفر خارجی، تجربه های زیادی داشتم از کسانی که موقع سفر، داخل فرودگاه یا جلوی سفارت متوجه شدن که پاسپورت همراهشون نیست. یا پاسپورت قبلی یا پاسپورت کس دیگه ای رو همراه داشتن. پس حتما دقت کنید که چنین اشتباه عجیب ولی رایجی رو انجام ندید.

درضمن دقت کنید پاسپورت شما برای دریافت ویزای شینگن باید 3 شرط اصلی رو داشته باشه:

  1. در 10 سال اخیر صادر شده باشه.
  2. بیشتر از 3 ماه بعد از روز پایان سفرتون اعتبار داشته باشه (مهم نیست موقع ورود به سفارت چقدر اعتبار داشته باشه).
  3. حداقل 2 صفحه خالی داشته باشه.

همین طور توصیه میشه همه پاسپورت های قبلی تون رو همراه داشته باشید.

شناسنامه

اصل شناسنامه شما باید به همراه ترجمه رسمی توسط دارترجمه معتبر رو به همراه داشته باشید.

عکس سایز پاسپورت

این نکته هم از جمله مواردی هست که خیلی از متقاضیان ویزای شینگن به مشکل برمیخورن. فکر کنم دیگه از مطالبم متوجه شده باشید که هرچه مدرک در ظاهر ساده تر باشه، احتمال اشتباه و خطا توش بیشتر هست. پس دقت کنید عکس ویزای شینگن شما باید همه این ویژگی ها رو داشته باشه:

  • عکس حتما جدید باشه
  • عکس رنگی بدون روتوش
  • اندازه عکس 3.5 در 4.5 سانتی متر باشه. دقت کنید خیلی از عکاسی ها چندان به سایز چاپی عکس اهمیت نمیدن و همین میتونه براتون مشکل ایجاد بکنه.
  • پس زمینه عکس حتما سفید باشه
  • صورت شما بخش عمده عکس رو پوشش بده (بین 70 تا 80 درصد عکس)
  • عکس تمام رخ و رو به دوربین باشه.
عکس مناسب برای VFS و شینگن
عکس مناسب برای VFS و شینگن

البته اگه عکس شما مورد تایید نباشه داخل دفتر VFS امکان عکاسی هست. آخرین باری که من به VFS رفتم هزینه اش 9 یورو بود. ولی احتمالش رو بدید که یک روز دستگاه چاپشون خراب باشه یا مسئولش مریض باشه و شما نتونید داخل VFS عکس بگیرید. پس چنین ریسکی نکنید که عکستون رو اینجا بندازید.

کپی پاسپورت و ویزاهای قبلی

سوابق سفری شما تاثیر مهمی در قبولی ویزای شینگن داره . پس با دقت از تک تک صفحاتی که تو گذرنامه های قبلی تون مهر خورده شده کپی بگیرید و همراه مدارکتون تحویل بدید.

مدارک مربوط به سفر، شامل:

اپلیکیشن فرم ویزای شینگن

در این فرم همه اطلاعات شما مربوط به سفر اروپا درج میشه. پس دقت کنید که هیچ موضوعی از قلم نیفتاده باشه. از طرفی مجددا چک کنید که اگر مدرک یا نامه خاصی داشتید که در این اپلیکیشن فرم ویزای شینگن بهش اشاره نشده، حتما با آژانس مسافرتی یا برگزار کننده سفرتون هماهنگ کنید. همین طور توجه کنید که اپلیکیشن فرم هر کشور عضو شینگن متفاوت هست و برای سفر به هر کشور اروپایی نیاز دارید تا فرم مخصوص اون کشور رو داشته باشید. من تقریبا اپلیکیشن فرم اکثر کشورهای شینگن رو در آرشیو شخصی خودم دارم. ولی هیچ کدوم رو برای دانلود اینجا نمی ذارم. چون اولین و آخرین منبع برای گرفتن این فرم وب سایت VFS Global هست. احتمال داره اپلیکیشن فرم دقیقا چند روز قبل تغییر کرده باشه و شما با پر کردن یک فرم قدیمی دچار مشکل بشید.

رزرو بلیط رفت و برگشت شما به کشورهای حوزه شینگن

تقریبا راحت ترین و رایج ترین وسیله سفر به اروپا برای ما ایرانی ها سفر هوایی به اروپا هست. درسته که شما میتونید با اتوبوس، کشتی و حتی خودروی شخصی به اروپا سفر کنید. ولی اثبات چنین برنامه سفری به افسر صدور ویزا کار سختی هست و حداقل چنین سفری برای دفعات اول چندان توصیه نمیشه. پس با خیال راحت از یک شرکت هواپیمایی معتبر بلیط رفت و برگشتتون رو تهیه کنید. خوشبختانه تو این مرحله نیاز به بلیط قطعی نیست. رزرو پرواز برای ویزای شینگن هم کافی هست.

نکته بسیار مهم: پرواز شما حتما باید به مقصد کشوری باشه که از اون ویزا میگیرید. به طور مثال اگه شما برای ویزای چک اقدام میکنید، باید حتما پروازتون به مقصد پراگ ، پایتخت کشور چک باشه. شاید بپرسید پرواز مستقیم از تهران به پراگ وجود نداره. پس چه کار باید بکنیم؟ در این شرایط باید فقط و فقط پرواز از مسیری بگیرید که یک توقف در یک کشور بیرون حوزه شینگن داشته باشه. به همین خاطر پرواز از ایرلاین های ترکیش یا امارات گزینه خوبی می تونن باشن. ولی پروازهایی که در کشورهای شینگن مثل اتریش یا آلمان توقف دارن اصلا توصیه نمیشه و حتی میتونه براتون موقع ورود مشکل ایجاد بکنه.

برنامه تفصیلی سفر اروپا به تفکیک روز

متاسفم که این نکته رو بلاخره مجبور شدم مطرح کنم. به طور پیش فرض از نظر افسر ویزای شینگن، اکثر ایرانی هایی که قصد سفر توریستی به اروپا دارن، هدف دیگه ای دارن و قصد برگشت ندارن. به همین خاطر این مدرک علیرغم ساده بودن، میتونه خیلی تاثیرگذار باشه.

اگه شما قصد سفر آخر هفته به شمال داشته باشید حتما برنامه ریزی زمانی و مقاصد سفر رو انجام میدید. حال فکر کنید با صرف کلی هزینه و زمان دارید برای ویزای شینگن و سفر به اروپا اقدام میکنید. طبیعی هست که از شما یک برنامه دقیق و حساب شده از سفرتون بخوان. این برنامه سفر باید خیلی منطقی و موجه باشه. برای این کار توصیه می کنم یا سفرنامه اروپا که قبلا توسط جهانگردهای معتبر نوشته شده رو بخونید. یا از آژانس مسافرتی که اقدام میکنید بخواهید بهتون کمک بکنن.

نکته بسیار بسیار مهم:  شما بعد از ورود به حوزه شینگن احتمال سفر به بقیه کشورهای منطقه رو دارید. با این حال باید برنامه سفرتون طوری تنظیم بشه که حدود دو سوم از زمان سفرتون رو در کشور اصلی میگذرونید. اگه در یک برنامه 2 هفته ای که تقاضای ویزای اسپانیا دادید، فقط 3 شب رو در اسپانیا باشید و بقیه شب ها رو مثلا در کشور فرانسه، احتمال ریجکت شدن ویزای شما بسیار زیاد خواهد بود.

حمل و نقل های درون حوزه شینگن

برای سفر بین شهری اروپا گزینه های زیادی براتون وجود داره. سفر زمینی با اتوبوس، سفر ریلی با قطار یا سفر هوایی با هواپیما. حتی امکان اجاره خودرو در اروپا هم براتون وجود داره. نکته مهم اینکه همه این موارد قابل خرید قبل از سفر هست. پس سعی کنید بلیط قطعی سفرهای بین شهری اروپا رو تهیه کنید و در مدارکتون قرار بدید.

رزرو قطعی هتل و محل اقامت شما در سفر

به تعداد شب هایی که شما در اروپا اقامت دارید، بر اساس برنامه تفصیلی سفر که قبلا ارائه دادید و به فاصله پرواز رفت و برگشتتون نیاز دارید که اقامت قطعی از هتل ارائه کنید. دقت کنید که پیگیری کردن رزرو اقامت ها کار بسیار ساده ای هست. پس اصلا به فکر جعل مدرک اقامت یا رزرو های غیر قطعی نباشید.

بیمه مسافرتی

یکی دیگه از مدارک ویزای شینگن، بیمه مسافرتی شما هست. بیمه مسافرتی شما باید به تعداد روزهای سفر یا بیشتر باشه. فعلا هم حداقل باید 30 هزار یورو خسارت رو پوشش بده. من تا جایی که خاطرم هست تو همه سفرها از بیمه سامان گرفتم و فقط یک مرتبه مجبور شدم از بیمه استفاده بکنم که اون هم با دردسرهای نه چندان زیادی انجام شد. به همین خاطر نمی تونم بیمه خاصی رو بهتون پیشنهاد بدم.

مدارک تضمین بازگشت از اروپا

اصلی ترین چالش برای گرفتن ویزای شینگن این نکته هست که شما با مدارکتون بتونید افسر صدور ویزا رو متقاعد بکنید که بعد از پایان سفر قصد برگشت به ایران رو دارید. به همین دلیل هر سند و مدرکی مبنی بر تعلقات کاری و شخصی به ایران میتونه در این زمینه مفید باشه. با این حال در بین مدارک ویزای شینگن چند مورد اصلی هست که حتما باید ارائه کنید:

مدارک شغلی

قبل از تهیه کردن مدارک شغلی ویزای شینگن و قرار دادنش در بین مدارک شینگن دقت کنید که شما جزو کدوم گروه از شاغلین از نظر سفارت به حساب میایید. سه گروه شغلی اصلی تعریف شده و هرکدوم از شاغلین این گروه باید مدارک مخصوص خودشون رو ارائه بدن.

  1. کارمند (کارگر یا هر شخصی که با استخدام شرکت یا سازمانی دراومده باشه): این افراد باید مدارک زیر رو تهیه بکنن: گواهی اشتغال به کار، فیش حقوقی 3 ماه اخیر، گواهی بیمه تامین اجتماعی (یا اگر بیمه دیگری داشته باشید)
  2. تجار و بازرگان ها: کارت بازرگانی یا گواهی معتبر دیگری که شغل شما رو تایید بکنه. نامه گواهی تامین اجتماعی یا یک بیمه معتبر دیگه
  3. کارفرماها و صاحبین کسب و کار: روزنامه رسمی تاسیس و آخرین تغییرات کسب و کار، پروانه کسب یا مجوز کسب و کار از سازمان دولتی ذی صلاح،

وضعیت حساب بانکی

  • نامه تمکن بانکی (حداقل تمکن بسته به کشور صادر کننده ویزا متفاوت است)
  • ریز گردش حساب 3 ماه آخر

نکته بسیار مهم: این دو مورد باید حتما از یک حساب و یک شعبه بانک گرفته بشن. در واقع شما نمی تونید نامه تمکن بانکی رو از یک حساب در یک بانک و گردش حساب بانکی رو از بانک و حتی حساب دیگه ای تهیه کنید. درضمن برای کارمندها که در بند قبلی توضیح داده شده به شدت توصیه میشه این نامه ها از حسابی تهیه بشه که حقوق ماهانه به اون واریز میشه. این کار باعث میشه گردش حساب بانکی شما کاملا معقول و موجه به نظر بیاد. درضمن از ریختن پول به مبلغ بسیار زیاد که با وضعیت شغلی و حقوقی تون ناسازگار هست اجتناب کنید که بیشتر باعث شک برانگیز شدن پرونده و در نتیجه رد شدن اون میشه.

سند ملکی

در صورتی که ملک یا سند غیر منقولی به نام شما هست ، قرار دادنش در مدارک ویزای شینگن میتونه مفید باشه. دقت کنید که ملک شما باید دارای سند تک برگ باشه.

نکات کلی درباره تهیه مدارک VFS برای ویزای شینگن

همه مدارک شما باید یا به زبان انگلیسی (یا زبان رسمی کشور مقصد) یا به ترجمه رسمی انگلیسی (یا زبان رسمی کشور مقصد) باشد. هیچ مدرکی با زبان دیگه مورد تایید نیست.

اصل، کپی و ترجمه رسمی (مدارکی که تو بند قبلی لازم به ترجمه هست) رو باید همراه داشته باشید.

اصل همه مدارک توسط کارمند VFS مشاهده، با کپی تطابق داده میشه و دوباره به شما پس داده میشه. به غیر از اصل گذرنامه که تا زمان صدور ویزای شینگن دست سفارت باقی میمونه.

هیچ کدام از ترجمه مدارک ویزای شینگن نیاز به تاییدیه وزارت امور خارجه و دادگستری نداره و فقط مهر مترجم رسمی کافی هست.

نکته پایانی درباره مدارک مورد نیاز ویزای شینگن

این موارد بر اساس اطلاعات درج شده در سایت VFS و برای دریافت ویزای چک تهیه شده. احتمال اینکه تغییرات جزئی در مدارک ویزای شینگن سایر کشورها وجود داشته باشه هست. درنتیجه توصیه می کنم قبل از ورود به VFS حتما از طریق وب سایت رسمی اون کشور مدارکتون رو مجددا چک کنید.

اگر سوال بیشتری درباره گرفتن وقت وی اف اس یا ارسال مدارک ویزای شینگن داشتید میتونید با من تماس بگیرید.

تورها و مطالب مرتبط

سوالات متداول

شرکت VFS به نمایندگی از سفارت کشورهای مختلف مدارک ویزای شینگن رو مشخص کرده
سند ملکی، پروانه کسب، نامه اشتغال به کار و سابقه بیمه
کلیه مدارک ویزای شینگن باید به زبان انگلیسی یا زبان رسمی کشور مقصدتون باشه
خیر. مدارک ویزای شینگن شما باید فقط مهر و سربرگ مترجم رسمی داشته باشه. نیازی به تایید وزارت امور خارجه و دادگستری نیست.
به ازای هر روز اقامت حداقل معادل مبلغ 100 یورو توصیه میشه. گرچه این مبلغ به تنهایی کافی نیست.
منصور عبدلی
منصور عبدلی
شهرساز، جهانگرد و پژوهشگر شهری هستم. شهرهای زیادی در دنیا هستند که بسیار مشتاق به دیدن و روایت کردن داستان هاشون هستم.

2 پاسخ

  1. در مورد مهاجرت به کشور کانادا معلومات بدین
    کدوم مدارک و چقدر هزینه لازم هست
    به کجا مراجعه کنیم

    1. در پست های بعدی وبلاگ درباره ویزای کانادا هم اطلاع رسانی خواهیم کرد.
      با این حال اگر نیاز به مشاوره دارید می توانید با ما تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *