قطار سیبری و عشق سفر در این مسیر ریلی جادویی نکته ای بود که باعث شکل گیری این وب سایت و آشنایی با دوستان و جهانگردان زیادی شد. به همین خاطر تصمیم گرفتم تو یه مقاله مفید و مختصر به معرفی تصویری این مسیر بپردازم. سفر با قطار سیبری در دنیای واقعی حدود 7 شبانه روز طول میکشه. ولی اینجا و در دنیای مجازی حدود 5 دقیقه وقت میذاریم تا با هم مروری به این سفر داشته باشیم.
مسیر قطار سیبری از مسکو در غرب روسیه شروع میشه و تا ولادی وستوک در منتها الیه شرقی روسیه ادامه پیدا میکنه. این مسیر از بزرگترین و مهم ترین شهرهای روسیه تا بکرترین مناطق این کشور عبور میکنه.
جهانگردهای زیادی رویای سفر در مسیر قطار سیبری رو تو سرشون دارن. ولی الزاما همشون موفق نمیشن به این سفر برن. یا زمان کافی برای اقامت طولانی در قطار سیبری ندارن، یا بودجه کافی ندارن یا به نظرسشون سفر سختیه یا هر دلیل دیگه. ولی هیچ کدوم از این دلایل برای شما بهانه موجهی نیست که تو این مطلب قطار سیبری در چند دقیقه با ما همسفر نشید!
1. مسکو ، پایتخت روسیه و ایستگاه اول قطار سیبری
سفر با قطار سیبری از شهر مسکو و ایستگاه قطار یاروسلاوسکی (Yaroslavskiy) شروع میشه. ایستگاهی که بیشتر شبیه به یک قلعه اسرارآمیز در افسانههای اروپایی میمونه تا یه ایستگاه مترو ساده! ساختمانی که حدود 100 سال پیش توسط فئودور شختل (Fyodor Schechtel)، استاد سبک روسی و هنر طراحی نوین روسیه طراحی شده.
برای دیدن عکس های بیشتر سری بزنید به این مقاله درباره 6 ایستگاه قطار مسکو که اونجا به طور مفصل درباره سابقه و معماری ایستگاه مترو یاروسلاوسکی توضیح دادم.
2. عبور از کوه های اورال
بعد از حدود یک روز سفر در قطار سیبری ما از ستون فقرات روسیه، رشته کوه های اورال عبور میکنیم.
در بین رشته کوه های اورال، شهر یکاترینبرگ پایتخت جمهوری اورال، کلانشهر صنعتی و زادگاه بوریس یلتسین آخرین رئیس جمهور روسیه در زمان شوروی و رئیس جمهور روسیه پیش از ولادیمیر پوتین هست.
برای اطلاعات بیشتر میتونید مقاله ای درباره 10 تجربه از دست ندادنی در منطقه اورال و راهنمای جاذبه های گردشگری و زیبایی های یکاترینبرگ رو مطالعه کنید.
3. شهر تیومن
به سیبری غربی و پایتخت نفتی روسیه یعنی شهر تیومن خوش آمدید. شهری با کلیساهای عجیب به سبک باروک سیبری.
میدونستید شهر تیومن یکی از بیشترین نرخ رشد رو بین تمام شهرهای اروپایی داشته؟ درباره رشد یک شبه شهر تیومن اینجا میتونید بخونید.
4. شهر اومسک
فئودور داستایوفسکی برای چهار سال به شهر اومسک تبعید شده بود. این شهر علاوه بر این به کوتاه ترین خط متروی جهان شناخته میشه. خطی با فقط یک ایستگاه مترو! اما این چطور ممکنه؟ توی مطلب کوتاه ترین مترو جهان در اومسک روسیه توضیح دادم براتون!
5. عبور از رودخانه اوب با قطار سیبری
مهندسین قطار سراسری سیبری باید سازه ای عظیم بر روی رودخانه اوب میساختند. با ساختن این پل و ایستگاه راه آهن مقدمات شکل گیری کلانشهر نووسیبریک فراهم شد. درباره اوب و بقیه رودخانه های بزرگ روسیه اینجا میتونید اطلاعات خوبی پیدا کنید.
6. شهر کراسنویارسک
ما دوباره از روی یک رودخانه بزرگ به نام ینسی عبور میکنیم. همین طور از شهری که تصویرش بر روی اسکناس های 10 روبلی در ذهن شهروندان روسی شکل گرفته، یعنی شهر کراسنویارسک.
این منطقه همین طور به جاذبه های طبیعی ستون های کراسنویارسک معروف هست که اینجا بیشتر درباره اش توضیح دادم.
7. دریاچه بایکال
برای حدود یک ساعت و نیم قطار سیبری ما در مسیر ساحلی دریاچه بایکال حرکت میکنه. در تمام این هفت روز فرصت کافی برای خوابیدن در قطار سیبری رو دارید. ولی در این بخش از مسیر حتی پلک زدن هم یک اشتباه بزرگ به حساب میاد! ایستگاه اول اسلیدویانکا، شهری کوچک هست که به ایستگاه قطار کوچک و مرمری سفید و صورتی اش معروف است. البته دو شهر بزرگ دیگر در کنار دریاچه بایکال به نامهای ایرکوتسک و اولان اوده وجود داره.
جالبه که بدونید در سال 1825 کسانی که علیه تزار شورش کرده بودند به این منطقه تبعید شدن. این منطقه همین طور به داشتن بزرگترین مجسمه لنین معروف هست.
برای اطلاعات بیشتر میتونید راهنمای جامع سفر به بایکال رو از اینجا بخونید.
8. تونل های خینگان
بعد از عبور از دریاچه بایکال، گذرمون به کوه های مرتفع میرسه. در واقع مسیر بین ایستگاه های آرخارا و ایزوستکوایا خط الرأس مالی خینگانسکی قرار گرفته. این کوه ها با هفت تونل در فاصله 154 کیلومتری هم شکافته شدن. طولانی ترین تونل بیش از 2 کیلومتر طول داره.
از اینجا میتونید تصاویری جالب از پنجره قطار سیبری به مناظر اطراف ببنید.
9. مرز روسیه و چین ، شهر خاباروسک
ما الان به مرز روسیه و چین رسیدیم. پلی بر روی رودخانه آمور که در نوع خود یه شاهکار مهندسی به حساب میاد.
اگه دوست دارید تصاویری از بقیه پل های معروف روسیه رو از اینجا میتونید ببیند.
10. آخرین شهر قطار سیبری، ولادی وستوک، هورااا!!!
تبریک میگم. ما باهم انجامش دادیم. رسیدیم به انتهای مسیر: شهر ولادی وستوک!
ایستگاه قطار ولادی وستوک دقیقا کپی گرفته از ایستگاه قطار مسکو هست. با این کار طراحان قطار سیبری شروع و پایان یکسانی برای این مسیر به جا گذاشتن.